Gratis utspisning i Scans monter. Minihamburgare på gris. Recept Christian Hellberg, Årets Kock 2001. |
Tysklands bidrag till svensk kockkonst. Karin Fransson, vars känsliga smaklökar är ovärdeliga i juryarbetet. |
Sveriges kockdrottning i New York. Ulrika Bengtsson samlar sig inför uppgiften att värdera de sex finalrätterna på gotlandsbiff. |
TV-favorit. Paul Svensson, femma i VM för kockar 2003, numera verksam på Fotografiska. |
Sträng men rättvis. Nestorn Leif Mannerström, tre gånger vald till Kockarnas kock och med en spårvagn i Göteborg uppkallad efter sig |
Inget undgår en perfektionist. Allas vår Melker Andersson sätter sina hemliga poäng. |
Och så lite "äta- med- ögonen" från några av de sex finalisterna. Recepten är alldeles för komplicerade och långa för att rymmas här. Men kanske något av de återkommer i ett annat sammanhang.
Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd .
Hummer- och saffranskokt fänkål, spetskål,
gemsallad, levainbröd och apelsinsmörsås.
Inkokt hummerklo med syrad tomat, blekselleri,
vattenkrasse, brödkrisp och en dressing på äpple, pepparrot och citron.
Sotad biffstek på varm sten med smält talg och vårlök.
Hängmörad biff med rödbetor, toppmurklor,
anjovis, pressad savoykål,dill, gräddfil och kryddpeppar.
Brynt biff med korv smaksatt med ale och lök, kålterrin, rotselleri-och äppelpuré,kolrökt pärllök, vasslekokt steklök.
Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja.
Som avslutning: Tävlingens tröttaste medarbetare, den arma barristan, som oavbrutet i sex timmar tillagade gratis espresso, cappucino och latte till den aldrig sinande kön av törstiga besökare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar